Åpen dag på Utøya 7. mai

Vi inviterer til åpen dag på Utøya 7.mai!

Besøk Utøya og få en interessant omvisning på øya. I Arbeidsmiljølåven fortelles Utøyas lange historie gjennom en historisk utstilling. Bilder fra gamle og nye arkiver forteller historien om en liten øy som har hatt stor betydning for arbeiderbevegelsen og titalls tusen norske ungdommers politiske engasjement.

I Hegnhuset fortelles historien om terrorangrepet 22. juli gjennom en sterk utstilling. Bygget er også øyas formidlings- og læringssenter, og er blitt betegnet som et av verdens viktigste nye bygg. Lysningen, minnestedet nord på øya, er et verdig og vakkert minnested. Omvisningen inkluderer historier om pågangsmot, fremtidshåp og den vanskelige veien videre etter terrorangrepet i 2011.

Vi har åpen kiosk med salg av blant annet is, snacks og brus.

Gratis inngang. 

OBS: Åpen dag er for enkeltpersoner og ikke grupper. Ta kontakt med annhelen@utoya.no for bestilling av egen omvising for grupper på andre dager.

Båtavgang fra land kl. 10 og kl. 12.

Retur fra Utøya til landsiden: 11:50 og 14:00

Det finnes parkeringsmulighet på fergekaia. Fergen går fra vår gamle kai, der det nå er et nytt minnested. Velkommen til Utøya!

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Nyhet

Fatah Youth besøker Utøya

I dag, 29.november, er FNs internasjonale solidaritetsdag med det palestinske folket. Utøya har i mange tiår vært et sted for internasjonal solidaritet. Solidaritet med frigjøringsbevegelser