[ Om Oss ]

Ingrid Vaag Endrerud

Daglig leder

Ingrid har bred erfaring fra norsk organisasjonsliv og har vært å se på Utøya siden hun var ungdom. Hun har jobbet i Kunnskapsdepartementet, Viken fylkeskommune, Nasjonalbiblioteket, Skiforbundet, LO og AUF. Ingrid har studert økonomi og entreprenørskap på BI og statsvitenskap på Universitetet i Oslo.

 Telefon: 95152966/ E-post: ingrid@utoya.no

Ann Helen
[ Om Oss ]

Ann Helen Løvstad

Administrativ leder

Ann Helen er den som sørger for at kabalene går opp på Utøya. Hun har tidligere drevet egen kafé og i 8 år var hun en del av ledergruppen på Sundvolden Hotel. Hun var også vaktleder på Sundvolden 22.juli, 2011 og gjorde en enorm innsats sammen med resten av teamet den dagen. Ann Helen er veldig opptatt av planlegging og detaljer, så her hos oss på Utøya er hun arrangementsansvarlig, og sørger for at arrangementet ditt gjennomføres på en god måte.

 Telefon: 932 01 539 / E-post: annhelen@utoya.no

[ Om Oss ]

Lars Gudmundson

Leder av Demokrativerkstedet

Lars er utdannet idéhistoriker, og har lang erfaring fra nasjonale og internasjonale utdanningsprosjekter med vekt på tema som demokrati og menneskerettigheter. Han har tidligere jobbet i Kunnskapsdepartementet, Utdanningsdirektoratet og var i flere år nestleder i Det Europeiske Wergelandsenteret. Lars har jobbet nært med Utøya siden 2015, og har nå ansvaret for Utøyas nasjonale og internasjonale demokrativerksted.

Telefon: 47714369 / E-post: lars@utoya.no

[ Om Oss ]

Jon Olsen

Driftsleder og Kaptein

Når Jon ikke ruller verden rundt på motorsykkel eller er på vei nedover alpefjell på slalomski,  er han Utøyas driftsleder og kaptein for M/S Thorbjørn. Jon startet karrieren i byggebransjen, men har nå over 30 års erfaring fra Utøya og kjenner øya bedre enn noen.

E-post: jon@utoya.no

[ Om Oss ]

Zamran Ahmad Butt

Undervisningsansvarlig

Zamran er utdannet kommersiell pilot og jobbet i mange år som flyger. Han er også dialogpilot, utdannet ved Universitet i Oslo, og har lang erfaring med å lede holdningsprosjekter for å forebygge negative fordommer, utenforskap og ekstremisme gjennom dialogisk metode. Zamran har tidligere vært generalsekretær ved Islamic Cultural Centre i Oslo, og gjennom flere ulike verv fra organisasjonslivet har han jobbet med en rekke prosjekter om ekstremisme, dialog og konflikthåndtering.
 

Telefon: 984 53 669 / E-post: zamran@utoya.no

[ Om Oss ]

Paul Patrick Børhaug

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig

Paul Patrick har bred erfaring fra norsk organisasjonsliv og er utdannet samfunnsviter med en bachelorgrad i Utviklingsstudier fra OsloMet og en mastergrad i Afrikastudier fra School of Oriental and African Studies. Han har lang erfaring med innholdsproduksjon, markedsføring og kommunikasjon, i tillegg til å være en anerkjent fotograf. Paul er også øyas geitebonde.

Telefon: 926 49 598 / E-post: Paul@utoya.no

[ Om Oss ]

Britt Alise Leirvik

Arrangementsansvarlig

Britt Alise har 22 år i hotellbransjen bak seg, der hun har jobbet med å koordinere arrangementer. På Utøya sørger hun for at våre arrangementer går på skinner og at gjestene har alt de trenger. Hun trives best når det er litt liv og røre – noe det fort kan bli når store grupper ungdommer inntar Utøya. 

E-post: brittalise@utoya.no

[ Om Oss ]

Anne Britt Fjellro

Arrangementkoordinator

Anne-Britt er en blid og bestemt bergenser som har en lang karriere i hotell og servicebransjen. Derfor er hun alltid i forkant og sørger for at gjestene våre har det de trenger før de vet det selv. Anne-Britt jobber tett på arrangementene både i planleggingen før ankomst og underveis under oppholdet. Hun har bak seg en karriere i forsvaret og fra Sundvolden hotell, der hun også jobbet 22.juli 2011.

E-post: annebritt@utoya.no

[ Om Oss ]

Ragnar Braata

Skipper & Altmuligmann

Ragnar er en rockabilly av rang. Ved siden av å være en dedikert fuglekikker og spille bass i Ringerikes ypperste Rolling Stones-coverband, styrer Ragnar MS/Thorbjørn med stødig hånd og fikser alskens praktiske gjøremål på Utøya. 

E-post: ragnar@utoya.no

[ Om Oss ]

Harald Gårdvik

Skipper

Harald har bak seg en lang karriere i forsvaret og er en av de som kjenner Tyrifjorden aller best. Han fører både MS/Thorbjørn og MS/Dronning Tyra trygt over fjorden.  

E-post: harald@utoya.no

[ Om Oss ]

Maria Moen Østby

Undervisningskoordinator

Maria jobber som undervisningskoordinator ved Demokrativerkstedet på Utøya. Som utdannet lektor i religion og samfunnsfag, jobber hun blant annet med det faglige og pedagogiske innholdet i undervisningstilbudet vårt, i tillegg til å undervise både voksne og ungdommer som kommer til øya. Nå studerer hun også dialogpilotstudiet ved UiO. 

E-post: maria@utoya.no

[ Om Oss ]

Silje Skogstad Lysaker

Kjøkkenleder

Silje har jobbet i flere ulike kjøkken, og er veldig glad i å lage smaksrik mat fra bunnen av. Silje har utdannelse i Matteknikk og utvikler stadig nye, gode retter. Hun sørger også for at Utøyas kjøkken produserer minimalt matsvinn. 

E-post: silje@utoya.no

[ Om Oss ]

Jane Gulbrandsen

Kokk

Jane er en evigblid rockekokk med lang erfaring som LO-representant fra Jevnaker. Lever etter livsmottoet: «Det har jeg aldri prøvd før, så det greier jeg helt sikkert».

E-post: jane@utoya.no

 

[ Om Oss ]

Ingvild Hillkirk Bjerke

Kjøkken- og arrangementmedarbeider.

Ingvild har bakgrunn fra salg-og serviceyrke, helse og skole. Hestejente på fritiden. Ingvild er i sitt ess når det er full fart og varierte dager på jobb. 

E-post: ingvild@utoya.no

[ Om Oss ]

Alexander Kristiansen

Potet/Fiksemann

Alex er kjernekaren og håndverkeren som ordner og fikser alt som måtte trenge fiksing på Utøya. Om en takrenne henger, om traktoren fusker eller om en lås må dirkes – Alex er mannen for jobben! 

E-post: alex@utoya.no

[ Om Oss ]

Inger Johanne Hermansen

Renholdsansvarlig

Inger Johanne er rivjernet som sørger for at Utøyas fasiliteter skinner, at blomsterbedene bugner og at øya ser velstelt ut.

E-post: ingerjohanne@utoya.no

[ Om Oss ]

Victoria Bøsei Olsen

Kjøkken- og renholdsmedarbeider

Victoria er Utøyas blide kjøkken- og renholdsfantom. Hun har vært en del av Utøya-teamet helt siden hun lærte å gå på to bein, og kjenner øya bedre enn de fleste!

E-post: victoria@utoya.no

[ om oss ]

Styret

[ STYRET ]

Tord Dale

[ Styreleder ]

Tord Dale er leder for bærekraft i Virke. Han har også vært sentralstyremedlem i AUF og har 10 år bak seg på Utøya.

 

[ STYRET ]

Martin Henriksen

[ Styremedlem ]

Martin Henriksen er leder for bærekraft og samfunnskontakt i Hurtigruten Norge. Satt som Stortingsrepresentant for Troms 2017-2021. Tidligere AUF-leder.

[ STYRET ]

Hilde Firmann Fjellså

[ Styremedlem ]

Hilde har lang erfaring fra AUF og fagbevegelsen. Hun jobbet tidligere som journalist, men er i dag advokat i advokatfirmaet Lippestad.

[ STYRET ]

Marianne Wilhelmsen

[ Styremedlem ]

Marianne Wilhelmsen var generalsekretær i Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) 2012–2014. Hun er utdannet kaospilot og jobber som Kommunikasjons- og markedssjef ved Dignio,
Høgskolen i Buskerud.

[ om oss ]

VÅRE UNDERVISERE

Charlotte Cyrus

Underviser

Charlotte er utdannet lektor og dialogpilot fra UiO. Hun skrev masteren sin innen migrasjonshistorie og har jobbet flere år i voksenopplæringen. Nå jobber hun både hos oss på Utøya og som koordinator i Dialogpilotene, en organisasjon som utdanner unge mennesker med ulike tros- og livssynsbakgrunner til å holde dialogmøter om tidvis betente temaer.

Tiril Flatebø

Underviser

Tiril har en bachelorgrad i filosofi og religionsvitenskap, og tar nå mastergrad i religionsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Tidligere har hun vært med i ulike ungdomsorganisasjoner, blant annet som sentralstyremedlem i Press – Redd Barna. 
 

Luna Samphan Amland

Underviser

Luna studerer sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Fra før har hun fullført Dialogpilot-studiet på Universitetet i Oslo og arbeidet profesjonelt som musiker. Luna har erfaring som kursleder for Human-Etisk Forbund, og jobber også som Dialogpilot ved siden av studiene og jobben på Utøya. 
 

Farzan Qureshi

Underviser

Farzan har to bachelorgrader fra Universitetet i Oslo, én i internasjonale studier og én i fransk. Farzan har også fullført Dialogpilotstudet ved UiO. Ved siden av å undervise på Utøya jobber han som Dialogpilot, der han holder dialogmøter med ungdom om kontroversielle temaer. 

Amanda Anvar

Underviser

Amanda har de siste tre årene jobbet fulltid med menneskerettighetsformidling, politikk og organisasjonsarbeid, blant annet som kampanjerådgiver i Stopp hatprat, underviser på Utøya, Dialogpilot og folkevalgt i Søndre Nordstrand bydel. I tillegg, er hun på vegne av Den norske kirke medlem av samarbeidsrådet for Tros- og Livssynssamfunn, der hun jobber med å forebygge utenforskap gjennom tverrreligiøst og flerkulturelt dialogarbeid.
 

Samatar Hussein

Underviser

Samatar studerer statsvitenskap ved Universitetet i Sør-Øst Norge. Han har fullført kursing som kulturell brobygger hos
primærmedisinsk verksted på Grønland i Oslo og har de siste 4 årene ledet arrangeringen og opplæringen av hundrevis av ungdommer i Tawfiiq Moskéen, som ble gjort med blant annet Samarbeid for Inkluderende Dialog ved Oslo kommune.
 

Vincent Mainardi

Underviser

Vincent er lektorstudent i engelsk og norsk ved Universitet i Oslo og har tidligere vært styreleder i Hyperion – Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser (N4F). Vincent jobber for at barn og unge skal få mulighetene til å skape egen aktivitet på egne premisser og sitter nå som styremedlem i Landsrådet For Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner. 

Sara Barzinje

Underviser

Sara har en bachelor i biovitenskap, hun er lokalpolitiker i bydel Gamle Oslo der hun er medlem av bydelsutvalget i Gamle Oslo og oppvekstkomiteen. Hun har vært engasjert i flere frivillige organisasjoner, som Tøyenakademiet og Jobbsøkerhjelpen. I tillegg til jobben på Utøya og sitt politiske engasjement, jobber hun deltid i Deichmanske bibliotek på Tøyen. 
 

Zeynab Bouhedjeur

Underviser

Zeynab er student ved Universitetet i Oslo, og har vært innom kjønnstudier, engelsk, sosiologi og nå historie. Zeynab har jobbet med dialogarbeid både gjennom å være del av Muslimske Veivisere og går nå dialogpilotstudiet ved Universitetet i Oslo for å bli dialogpilot. 
 

Amalie Storesund

Underviser

Amalie tar nå en mastergrad i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. I tillegg til statsvitenskapsstudiet, er hun også utdannet Dialogpilot ved Universitetet i Oslo. Amalie har et stort engasjement og har hatt mange verv i forskjellige organisasjoner, som Amnesty, Røde Kors, NOREC, Norsk folkehjelp og RE:ACT. 

Edith Allern

Underviser

Edith har en bachelor i internasjonale studier fra Universitetet i Oslo og går nå  profesjonsstudiet i rettsvitenskap samme sted. Edith er også utdannet Dialogpilot ved Universitetet i Oslo, der hun har fått praktisk erfaring i å fasilitere dialog mellom ungdommer. I tillegg til studiet og jobben på Utøya, jobber Edith som frilansjournalist i Framtida.no, en nettavis for unge med sikte på å fremme unges stemme i samfunnsdebatten.
 

Guro Vollan Nilsen

Underviser

Guro går nå Grunnskolelærerutdanningen 1.-7. med fordypning i samfunnsfag ved OsloMet. Guro er samfunnsengasjert og har hatt mange verv i ungdomsorganisasjoner, blant annet som fylkesleder i AUF Finnmark. 
 

Hanna Eline Wenell

Underviser

Hanna er ferdig utdannet lektor ved MF vitenskapelige høyskole i religion og samfunnskunnskap og tar nå et årsstudium i nordisk på Høyskolen i Volda. I tillegg til jobben på Utøya og studiet i nordisk, jobber hun som lektor i religion og etikk på Ski VGS. 
 

Emilie Kaland Lindseth

Underviser

Emilie har en bachelorgrad i Politics, Psychology, Law and Economics fra Universitetet i Amsterdam, med hovedfag i politikk og et årsstudium i Midtøsten-studier. Hun er engasjert i ungdomspolitikken og tar for øyeblikket et kurs hos Civita-akademiet, den liberale tankesmien. 
 

Magnus H. Tønder

Underviser

Magnus har en mastergrad i historie fra Universitetet i Oslo og studerer for øyeblikket PPU slik at han kan bli lektor i historie. I tillegg til jobben på Utøya jobber han som historielærer og på Nobels Fredssenter.