Besøk av USAs ambassadør på Utøya

I går (12.september) fikk Utøya besøk av U.S. Embassy Oslo og USAs nye ambassadør til Norge, Marc Nathanson. Han ønsket å besøke Utøya som noe av det første han gjorde i sin gjerning som ambassadør. Ambassadøren og hans følge fikk en introduksjon til Demokrativerkstedet på Utøya, og besøket i Hegnhuset rørte ham. Ambassadøren fikk lære om våre internasjonale prosjekter og særlig om vårt samarbeid med National September 11 Memorial & Museum i New York. Før avreise la han ned en blomsterkrans med blomster fra ambassadørens egen hage på Utøyas minnested, Lysningen.

Ambassadøren fikk omvisningen på øya av Lars Gudmundson, Utøyas leder for Hegnhuset. Lars og Nathanson snakket mye om de felles utfordringene vi har med høyreekstremisme, terror og utenforskap. Ambassadøren uttrykte stor beundring for arbeidet som er gjort med å gjenreise Utøya og måten Norge som land har taklet 22.juli terroren.

 

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Arrangementer

Åpen Dag på Utøya 30.juli

Vi inviterer til åpen dag på Utøya 30.juli, 2023 Besøk Utøya og få en interessant omvisning på øya. I Arbeidsmiljølåven fortelles Utøyas lange historie gjennom

Arrangementer

Åpen Dag på Utøya 2.juli

Vi inviterer til åpen dag på Utøya 2.juli, 2023 Besøk Utøya og få en interessant omvisning på øya. I Arbeidsmiljølåven fortelles Utøyas lange historie gjennom