Åpen dag på Utøya 13.november (fullt)

Vi inviterer til åpen dag på Utøya 13.november

Besøk Utøya og få en interessant omvisning på øya. I Arbeidsmiljølåven fortelles Utøyas lange historie gjennom en historisk utstilling. Bilder fra gamle og nye arkiver forteller historien om en liten øy som har hatt stor betydning for arbeiderbevegelsen og titalls tusen norske ungdommers politiske engasjement.

I Hegnhuset fortelles historien om terrorangrepet 22. juli gjennom en sterk utstilling. Bygget er også øyas formidlings- og læringssenter, og er blitt betegnet som et av verdens viktigste nye bygg. Lysningen, minnestedet nord på øya, er et verdig og vakkert minnested. Omvisningen inkluderer historier om pågangsmot, fremtidshåp og den vanskelige veien videre etter terrorangrepet i 2011.

Vi har åpen kiosk med salg av blant annet is, snacks og brus.

Gratis inngang. 

Båtavgang fra land kl. 10 og kl. 12.

Retur fra Utøya til landsiden: 11:50 og 14:00

Det finnes parkeringsmulighet på fergekaia. Fergen går fra vår gamle kai, der det nå er et nytt minnested. Velkommen til Utøya!

(OBS: Arrangementet er fulltegnet. Følg med på nettsiden vår for når neste Åpen Dag blir arrangert.)

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Fredsarbeid

Libya-samtaler på Utøya

Nylig var rivaliserende parter fra krigsherjede Libya møttes til samtaler på Utøya. Målet med samlingen er å forhindre en ny krig i Libya og å

Diplomatiarbeid

Besøk av USAs ambassadør på Utøya

I går (12.september) fikk Utøya besøk av U.S. Embassy Oslo og USAs nye ambassadør til Norge, Marc Nathanson. Han ønsket å besøke Utøya som noe