Konferanse: Forebygging av ekstremisme – er skolen alltid svaret?

Det har vært to høyreekstreme terrorangrep i Norge på ti år. Begge utført av nordmenn som har gått hele løpet gjennom det norske skolesystemet.

Før sommeren oppnevnte regjeringen en ekstremismekommisjon for å få mer kunnskap om ekstremisme. Ikke lenge etter ble Norge igjen rystet av en masseskyting, denne gang under Pride-feiringen i Oslo.

Skolen trekkes stadig frem som en viktig arena for forebygging av hat og ekstremisme, også i mandatet til ekstremismekommisjonen. Men legges det for mye ansvar på skolen? Hva betyr det i praksis at skolen skal forebygge? Hvem er egentlig «skolen»? Er det nok at intensjonene er gode, eller kan forebyggingstiltak i verste fall virke mot sin hensikt og lede til utenforskap og radikalisering?     Dette er noen av spørsmålene vi vil diskutere på Utøya 27 – 28 mars. Vi inviterer alle med interesse for skolens rolle i forebygging av ekstremisme til å bli med og gi viktige innspill til ekstremismekommisjonens arbeid.

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Fredsarbeid

Libya-samtaler på Utøya

Nylig var rivaliserende parter fra krigsherjede Libya møttes til samtaler på Utøya. Målet med samlingen er å forhindre en ny krig i Libya og å

Uncategorized

Besøk av USAs ambassadør på Utøya

I går (12.september) fikk Utøya besøk av U.S. Embassy Oslo og USAs nye ambassadør til Norge, Marc Nathanson. Han ønsket å besøke Utøya som noe