Ingrid Endrerud blir ny daglig leder i Utøya AS

Styret i Utøya AS har ansatt Ingrid Endrerud (30) som ny daglig leder i Utøya AS.

Ingrid kommer fra jobben som politisk rådgiver for Tonje Brenna i Kunnskapsdepartementet. Hun har bred erfaring fra politikk og organisasjonsliv.

Ingrid har en mangfoldig erfaring og kompetanse, ikke minst innen økonomi og entreprenørskap. Styret opplever også at hun har sterke lederegenskaper. Vi mener at hun er den riktige lederen til både ta vare på historien, det Utøya er og samtidig utvikle oss videre, sier styreleder Tord Dale.

Jørgen Frydnes som har hatt jobben siden 2011 og går over til rollen som generalsekretær i Norsk PEN.

– Det er et spesielt skifte vi gjør nå. Det er første gang vi har lyst ut stillingen som daglig leder og ansatt noen for en virksomhet på Utøya som er i full drift. Styret har tilnærmet seg denne oppgaven med stor ydmykhet, fordi vi vet at øya har blitt en del av vår nasjonale identitet. I dette bildet føles det også trygt at Ingrid kan forvalte denne delen av vår historie på en svært god måte, sier Dale.

Utøya er i dag et sted for debatt og dialog, et sted for minne, læring og engasjement. Hvert år deltar over 10.000 ungdommer på Utøyas mange Demokrativerksteder, det mest omfattende læringstilbudet i Norge på sitt felt. Daglig leder er øverste leder for nærmere 40 heltids- og deltidsansatte på Utøya.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med de dyktige medarbeiderne på Utøya. Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort med å utvikle Utøya og ser frem til å forvalte og jobbe videre med dette. Dessverre har det aldri vært mer aktuelt å føre samtaler om hva som truer, men også styrker demokrati, sier Ingrid Endrerud.

Ingrid Endrerud begynner i stillingen som daglig leder 20. november 2023.

Stillingen ble lyst ut i uke 33 med søknadsfrist 10. september.

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Nyhet

Fatah Youth besøker Utøya

I dag, 29.november, er FNs internasjonale solidaritetsdag med det palestinske folket. Utøya har i mange tiår vært et sted for internasjonal solidaritet. Solidaritet med frigjøringsbevegelser