Model European Parliament på Utøya

Forrige uke var Utøya et artig syn! 80 ungdommer vandret rundt i dress og kjole med store dokumentmapper under armene. Forklaringen på dette er at “Model European Parliament” ble arrangert på øya.

 

De unge deltakerne lærer om EU-systemet gjennom å leve som EU-parlamentarikere, og jobber hele uken med ulike problemstillinger som trafficking, arbeidsledighet, terrorisme, rasisme, miljøproblemer og annet. Det hele avsluttes med en generalforsamling med resolusjoner.

Det er ingen tvil om at mange av fremtidens ledere og beslutningstagere var tilstede – og at de fikk med seg verdifulle erfaringer fra Utøya!

Målet med MEP-programmet er å utvikle interessen og evnen hos morgensdagens beslutningstagere til å takle de mange utfordringene som de vil møte. MEP utdanner unge mennesker i ungdomsskole- og VGS-alder om europeisk integrasjon og samarbeid, og å utvikle en forståelse for felles utfordringer, samt å utstyre de med kunnskap om EUs institusjoner. Kurset tar sikte på å utvikle både en større politisk forståelse og en forståelse for Europas kulturelle mangfold. MEP-programmet er et ledelseskurs for ungdom fra 27 av EUs medlemsland og EUs gjesteland.

Vi ser frem til å se flere av morgendagens beslutningstagere på Utøya til neste år!

 

 

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Nyhet

Fatah Youth besøker Utøya

I dag, 29.november, er FNs internasjonale solidaritetsdag med det palestinske folket. Utøya har i mange tiår vært et sted for internasjonal solidaritet. Solidaritet med frigjøringsbevegelser