Velkommen til Konferanse på Utøya 19.7

Utøya har lang historie som en arena for ungdomsdeltakelse og engasjement, der demokratiske verdier som respekt, likeverd og mangfold står sterkt.Etter terrorangrepet 22. juli 2011 er Utøya et mektig symbol på hvordan demokratiet ikke kan tas for gitt, og samtidig et inspirerende eksempel på ungdoms motstandskraft mot terror og ekstremisme. Utøya er i dag et unikt sted for minne, læring og engasjement.


Etter terroren 22.juli 2011 sto Utøya overfor en rekke vanskelige valg. Hvordan respondere på terror – som samfunn, organisasjon og som sted? Hvordan kan man i et slikt ladet landskap finne rom for nytt liv? Hvordan skape noe meningsfylt ut av det meningsløse?


I dag – 10 år etter – kommer tusenvis av ungdommer hvert år til Utøya for å minne de som mistet livet og skape nytt liv gjennom læring og engasjement. Hvordan har Utøya reist seg fra å være åsted for målrettet terror til å bli et nasjonalt og internasjonalt demokrativerksted? Hva kan vi lære på og av Utøya 10 år etter 22.juli?


I forbindelse med 10-års markeringen etter 22.juli 2011 vil vi gjerne invitere deg sammen med en rekke andre gjester fra politikk, forskning, utdanning og sivilsamfunnet til Utøya 19 – 20 juli. Deler av konferansen inngår i det nasjonale programmet for minnemarkeringen.

Mer informasjon om programmet finner du her:

Se konferansens program

 

Vi gleder oss til å se deg på Utøya!

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Nyhet

Fatah Youth besøker Utøya

I dag, 29.november, er FNs internasjonale solidaritetsdag med det palestinske folket. Utøya har i mange tiår vært et sted for internasjonal solidaritet. Solidaritet med frigjøringsbevegelser