Utøyas daglige leder blir medlem av Nobelkomitéen

Det ble nylig kjent at Utøyas daglige leder Jørgen Watne Frydnes overtar for Thorbjørn Jagland i Nobelkomitéen og blir det yngste faste medlemmet av komiteen noensinne.

– Vi var opptatt av å høre lyden av en ny generasjon. Vi har snakket mye om Utøya-generasjonen, og Jørgen har på sin måte vært en del av den generasjonen. Ikke fordi han var der 22. juli, men fordi han har tatt et veldig stort ansvar for tiden etter 22. juli, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Siden høsten 2011, like etter terrorangrepet, har Frydnes ledet arbeidet med å bygge opp igjen Utøya. I tillegg har han erfaring fra Leger Uten Grenser og Helsingforskomiteen. Vi sier gratulerer til Nobelkomitéen for et godt valg.

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Arrangementer

Åpen Dag på Utøya 30.juli

Vi inviterer til åpen dag på Utøya 30.juli, 2023 Besøk Utøya og få en interessant omvisning på øya. I Arbeidsmiljølåven fortelles Utøyas lange historie gjennom

Arrangementer

Åpen Dag på Utøya 2.juli

Vi inviterer til åpen dag på Utøya 2.juli, 2023 Besøk Utøya og få en interessant omvisning på øya. I Arbeidsmiljølåven fortelles Utøyas lange historie gjennom