Åpen dag på Utøya – 4. september 2021. (FULLBOOKET)

OBS: Arrangementet er fullbooket.

Vi inviterer til åpen dag på Utøya 4.september 2021.
Besøk Utøya og få en interessant omvisning på øya. I Arbeidsmiljølåven fortelles Utøyas lange historie gjennom en historisk utstilling. Bilder fra gamle og nye arkiver forteller historien om en liten øy som har hatt stor betydning for arbeiderbevegelsen og titalls tusen norske ungdommers politiske engasjement.
 
I Hegnhuset fortelles historien om terrorangrepet 22. juli gjennom en sterk utstilling. Bygget er også øyas formidlings- og læringssenter, og er blitt betegnet som et av verdens viktigste nye bygg. Lysningen, minnestedet nord på øya, er et verdig og vakkert minnested. Omvisningen inkluderer historier om pågangsmot, fremtidshåp og den vanskelige veien videre etter terrorangrepet i 2011.
 
Vi har åpen kiosk med salg av blant annet is og brus. Og selvsagt vafler, men de spanderer vi!

Gratis inngang. 

Send påmelding til annhelen@utoya.no
 (Send inn antall gjester, navn på alle som skal med  + tlf nr)

Båtavganger fra kaien på land er klokken 10.00 og 12.00. Siste returbåt kl  14.30. Det finnes parkeringsmulighet på fergekaia. Adressen er: Utstranda 153, 3531 Krokkleiva. Følg skiltingen til Utøya fra den gamle veikroa langs Utstranda.


Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Nyhet

Fatah Youth besøker Utøya

I dag, 29.november, er FNs internasjonale solidaritetsdag med det palestinske folket. Utøya har i mange tiår vært et sted for internasjonal solidaritet. Solidaritet med frigjøringsbevegelser